Ekološka Spirulina Institut.O – 100 tablet

14.99 Z DDV

Prehransko dopolnilo
Neto vsebina: 50 g (100 tablet)

Količinski popust:
1 kom:  14,99 €
3 in več kom: 13,49 €/kom

Analiza kakovosti in varnosti

 

 

Količina Discount (%) Cena
1 - 2 14.99
3+ 10.01 % 13.49

Kaj je Spirulina?

Spirulina je modrozelena alga, ki se že stoletja uporablja za obogatitev prehrane z naravnimi in koristnimi rastlinskimi hranili. Znana je po svoji modrozeleni barvi, ki se pojavi zaradi klorofila ter fikocianina v celični strukturi alge. Mnogi pravijo, da gre za čudežno algo in prav takšni učinki navdušijo mnoge. Je ena najstarejših oblik življenja na Zemlji. Pravzaprav so te modrozelene mikroalge delno odgovorne za proizvodnjo kisika v atmosferi planeta, ki je pred milijardami let omogočil razvoj izvornih oblik življenja na planetu. Spirulina je eno izmed prvih superživil na svetu in eno najbolj hranilno bogatih živil na Zemlji. Je mikroalga v obliki spirale, ki naravno raste v naravi v toplih, sladkovodnih jezerih. Njena globoko modro-zelena barva daje vodi zelenkast odtenek.

Ekološka spirulina Institut.O

Spirulina, ki je uporabljena v tem prehranskem dopolnilu, nase ne veže škodljivih težkih kovin ali strupov iz okolice. Popolnoma čista alga je odlična za vse skupine prebivalstva. Vedno bolj je priljubljena pri izredno aktivnih osebah ter športnikih.

Poleg visoke vsebnosti beljakovin je spirulina naravno obogatena z vitaminom A in železom.

Vitamin A je za naš organizem zelo pomemben, saj prispeva k normalnemu delovanju imunskega sistema ob tem pa pripomore še k ohranjanju normalnega vida, kože in sluznice. V prehranskem dopolnilu Spirulina Institut.O je prisoten tudi vitamin B12, ki pripomore k normalnem tvorjenju rdečih krvnih celic ter prispeva k zmanjšanju utrujenosti in izčrpanosti.

Železo, ki je prisotno v Ekološki Spirulini Institut.O prispeva k zmanjšanju utrujenosti in izčrpanosti ter prispeva k normalnemu delovanju imunskega sistema. Ob tem prispeva k normalni energijski presnovi. Železo je pomembno tudi zato, ker prispeva k normalnem tvorjenju rdečih krvnih celic ter hemoglobina in pripomore k normalnemu prenosu kisika v telesu.

Spirulina Institut.O se ponaša tudi z EKO certifikatom.

Sestava Spiruline Institut.O

Sestavina Dnevni odmerek: 3 g (6 tablet) % priporočene dnevne količine/3g
Vitamin A (kot beta-karoten): 4410 mcg 551 %
Vitamin B12: 8 mcg 320 %
Vitamin K: 62,4 mcg 83 %
Železo: 1,4 mg 10 %
Lutein: 0,2 mg
Zeaksantin: 2,8 mg
Klorofil A: 53,1 mg
Fikocianin: 219 mg

Neto vsebina: 50 g (100 tablet), 100 g (200 tablet) ali 200 g (400 tablet)

Priporočena uporaba

6 tablet na dan skupaj z obrokom ali med obroki.

Opozorila

Ne prekoračite priporočenega dnevnega odmerka. Prehransko dopolnilo ne more nadomestiti raznolike prehrane in zdravega življenjskega sloga. Ne uporabljajte, če ste alergični na katero koli sestavino. Ni priporočljivo za otroke in mladostnike do 18. leta starosti ter nosečnice in doječe matere. Hraniti izven dosega otrok.

Kontrola kakovosti: dr. Iztok Ostan

Proizvajalec: Parry Nutraceuticals Ltd., Indija

Distributer: Institut.O d.o.o., Vegova 29c, 6000 Koper, Slovenija

Distributerja kontrolira: SI-EKO-001

Teža 0.180 kg