pH lističi – Indikator za merjenje pH

9.99 Z DDV

Količina: 100 pH lističev

Indikator za merjenje pH, ki vsebuje sto lističev z lestvico od 5,5 do 7,9 pH in natančnostjo merjenja na eno decimalko (na primer 6,1 ali 6,4), je idealen in praktičen pripomoček za to. Barvna lestvica je natisnjena na notranji strani platnic.

 

Kaj so pH lističi?

Vas zanima, ali ste zakisani? Z merjenjem pH urina/sline boste hitro dobili odgovor. Indikator za merjenje pH, ki vsebuje sto lističev z lestvico od 5,5 do 7,9 pH in natančnostjo merjenja na eno decimalko (na primer 6,1 ali 6,4), je idealen in praktičen pripomoček za to. Barvna lestvica je natisnjena na notranji strani platnic.
pH lističi so odlična pomoč pri preverjanju izločanja odpadnih produktov telesa skozi urin (ali slino) in za ugotavljanje vrednosti pH. Analiza urina/sline spada med najpreprostejše in najcenejše rutinske preglede, ki povedo veliko o splošnem stanju organizma.

Uporaba indikatorja za merjenje pH

pH listič potopimo za nekaj sekund v svež jutranji urin ali slino pred pranjem zob ali hranjenjem, ga odcedimo ter barvne spremembe reagentov na lističu primerjamo z barvno lestvico. Testiramo najmanj 5 dni zapovrstjo ob istih pogojih (čas, hrana …).

pH urina

Normalen pH urina je med 4,8 in 7,5.
Kislost zvišuje (pH nižji) živalska hrana (predvsem beljakovine: meso, mleko, mlečni izdelki).
Kislost znižuje (alkalnost povečuje) rastlinska hrana, predvsem raznovrstna, polnovredna rastlinska živila.
Alkalen urin je takrat, ko je pH nad 7,5 in se zelo redko in za krajše obdobje pojavi kot posledica prevelikega vnosa beljakovin, urinarnih infekcij, bakterijskih okužb ipd.
Kisel urin je takrat, ko je pH nižji od 4,8 in se pojavi pri sistemskih acidozah.

pH sline

Normalna vrednost jutranje sline (pred pitjem, hranjenjem, pranjem zob) je približno 7,00 oz. v mejah med 6,5 in 7,4.
pH je zelo odvisen od hrane in lahko zelo niha. Kritična meja je 5,5, kar pomeni, da je res nekaj narobe in to je tudi stopnja kislosti, ki zelo škodi zobni sklenini (nastaja običajno ob uživanju sladkarij).

Količina: 100 pH lističev

Kontrola kakovosti: dr. Iztok Ostan

Proizvedeno v EU.

Prodajalec: Institut.O d.o.o., Koper, Slovenija

Teža 0.500 kg