Poslanstvo in etika poslovanja

Podjetje Institut.O d.o.o je nastalo leta 2011 po pobudi, ki jo je dal prof. dr. Maurizio Lucà-Moreti, direktor inštituta INRC (International Nutrition Research Cebter) in Miamija (ZDA) doc.dr. Iztoku Ostanu z Univerze v Ljubljani.

Predlagal mu je, da bi nadgradil svoje dotedanje publicistično delo na področju optimizacije beljakovinske prehrane s sodelovanjem v organizaciji kakovostnejše distribucije prehranskega dodatka MAP na tem delu evropskega prostora.

Zaradi nizke učinkovitosti distribucijske mreže je namreč MAP povsod v Evropi predrag in zato težko dostopen prav tistim, ki bi ga najbolj potrebovali za okrepitev življenjskih moči (upokojencem, rekonvalescentom, športnikom ipd).

Poslanstvo Instituta.O je tako zlasti

Institut.O je nastal v času, ko je tudi na slovenskem trgu veliko prehranskih dodatkov in drugih sredstev za krepitev  življenjske moči, večina pa jih nima strokovnih informacij o varnosti in učinkovitosti, pa tudi ne certifikatov o kontroli  kakovosti posameznih proizvedenih serij.

Potrošniki so zato pri izbiri produktov zbegani in negotovi. Institut.O ne ponuja produktov brez strokovno preverjene
kakovosti in za katere potrošniku ne more zagotoviti strokovnih informacij.

Člani njegovega strokovnega tima, zadolženega za kakovost produktov, dalj časa tudi osebno preizkušajo njihovo delovanje, preden jih ponudjo potrošnikom. Poslanstvo Instituta.O je, da z uporabniki deli tudi te izkušnje, v kolikor zanje povprašajo.

Osnova poslovanja Instituta.O so visoki etični standardi delovanja. To poskuša zagotavljati na področju kakovosti blaga in pogojev poslovanja s potrošniki: pravične (čim nižje) cene, spoštovanje dobavnih rokov, izpolnjevanja dane besede … Brez tega ni človečnosti, brez človečnosti pa življenje in poslovanje izgubita smisel obstajanja.

V tem razčlovečenem svetu je naš moto: »Prijateljem najboljše!«

Naši izdelki kontakti