Knjiga “Hujšanje s prehranskimi dopolnili tipa OKA”

10.00 Z DDV

Avtorji: dr. Iztok Ostan, Božena Ambrozius in Alberta Ostan
V knjigi Hujšanje s prehranskimi dopolnili tipa OKA se avtorji, dr. Iztok Ostan, Božena Ambrozius in Alberta Ostan lotevajo dveh temeljnih problemov, s katerimi se srečuje skoraj vsakdo, ki želi shujšati.

 

V knjigi Hujšanje s prehranskimi dopolnili tipa OKA se avtorji, dr. Iztok Ostan, Božena Ambrozius in Alberta Ostan lotevajo dveh temeljnih problemov, s katerimi se srečuje skoraj vsakdo, ki želi shujšati. To sta: – upadanje mišične mase in izguba elastičnosti kože v času hujšanja, – ponovno naraščanje telesne teže po končani shujševalni kuri.

Obe težavi sta povezani s pomanjkanjem beljakovin v času hujšanja. Na zdrav način se ju ne da rešiti, če se v času hujšanja prehranjujemo le z običajnimi prehranskimi beljakovinami; te naše celice slabo izkoristijo in tvorijo veliko odpadkov, ki so vir kalorij in za zdravje obremenilnih dušičnih toksinov. Novo obdobje v obvladovanju telesne teže se je začelo leta 1998, ko je bila odkrita optimalna kombinacija esencialnih aminokislin OKA (angl. MAP), na osnovi katere prehranska industrija dandanes pripravlja prehranska dopolnila tega tipa, ki praktično ne tvorijo kalorij in dušičnih odpadkov. Tako se lahko tudi v času shujševalnih kur ustrezno beljakovinsko prehranimo, s tem pa ohranjamo prožnost kože, mišično maso in zmanjšujemo željo po hrani.

V knjižici so predstavljeni praktični napotki za hujšanje z OKA, ki jih je oblikoval mednarodni prehranski institut INRC; v njej so tudi navodila za redne kratke polnovredne poste, s katerimi trajno vzdržujemo ustrezno telesno težo. Napotki so podkrepljeni z izsledki raziskav o uporabi teh novih načinov uravnavanja telesne teže in nekatere izkušnje uporabnikov.

Teža 0.350 kg