Knjiga "Prijateljem najboljše!" - Sistem prehranske prve pomoči (dr. Ostan)

Knjiga "Prijateljem najboljše!" - Sistem prehranske prve pomoči (dr. Ostan)

Na naročilo

O knjigi:

Knjižica »Prijateljem najboljše!« predstavlja izbor najbolj učinkovitih sredstev iz avtorjevega sistema prehranske prve pomoči za starejše in ošibele. Ko smo izčrpani zaradi prebolene bolezni ali drugih naporov, ali pa smo ošibeli zaradi nabranih let življenja, ne moremo več učinkovito presnoviti običajne hrane. Takrat potrebujemo izvlečke iz živil, ki so bogati s hranili in obenem lahko presnovljivi. Ko se z njimi okrepimo, se zmoremo laže prehraniti tudi z običajnimi živili.

Avtor v prvem delu knjige predstavlja svojo pot ozdravitve in okrepitve z izbranimi zelo hranljivimi živili, katerih prehranska učinkovitost je tudi znanstveno dokazana. Ko je kdo od naši dragih hudo izčrpan, mu običajno poskušamo pomagati s sredstvi, ki so bogata z vitamini, rudninami in esencialnimi maščobnimi kislinami. To je prav, toda te snovi sestavljajo le manjši del naših celic oz organizma. Novost, ki jo prinaša knjižica je prehranjevanje za makro-sestavine organizma. Če hočemo svoj organizem učinkovito regenerirati, meni avtor, moramo poskrbeti predvsem za optimizacijo beljakovinske prehrane, za kakovost (živost) vode v našem organizmu in za učinkovito okrepitev dobre črevesne flore. V sklepnem delu je predstavljen trimesečni program okrepitve z izbranimi živili, ki so po avtorjevem védenju najboljša med podobnimi. Najboljše pa je tisto, kar bi svojim bližnjim radi priskrbeli, ko so v stiski zaradi izčrpanosti.

O avtorju:

Avtor knjižice, dr. Iztok Ostan (1952-), je zaposlen na Univerzi v Ljubljani, kjer na Fakulteti za pomorstvo in promet raziskuje in poučuje človeške vire. S sodelavci je objavil več člankov v prestižnih znanstvenih revijah Trends in Food Science and Technology ter Appetite. Je oče nove teorije o apetitu za sebični gen. Napisal je več knjig s področja prehrane in krepitve življenjske moči ter redno objavlja poljudne prispevke iz te tematike.

Mnenja

Izdelek se nima mnenj.

Pošljite nam svoje mnenje

Oddana mnenja bodo za interno uporabo podjetja Institut.O d.o.o.